Függöny-Méteráru üzlet

MÉRTEX, MISKOLC SZÉCHÉNYI 88. /bejárat Munkácsy-köz/

  meretfelvetel.jpg

Kézi mosásnál először öblítsük le az anyagot hideg vízzel, majd az anyagfajtának megfelelő hőmérsékletű, mosószeres vízben, gyengéden nyomkodva, csavarás nélkül tisztítsuk ki. Kellő öblítés és csöpögtetés után visszatehetjük a karnisra.

·  Az áztatás hideg vízben legalább 12-14 órán át történjen, mert csak így tudjuk eltávolítani a függöny felületi szennyeződéseit, a kormot, a port. Áztatás után jól nyomkodjuk ki. A nagyon piszkos függönyöket ajánlatos még mosószeres vízben is áztatni.

·  A függönyöket évente legalább egyszer mossuk ki. A mosást legjobb a nyári hónapokban végezni. A függönyöket ne mossuk más mosnivalóval együtt! Mielőtt mosni kezdenénk, jól rázzuk ki. Ezt követően sarkainál fogva hajtogassuk össze, és így tegyük a kádba áztatni.

·  A függöny kiválasztásánál ügyeljünk arra, hogy a berendezéssel harmonizáljon a színe és a stílusa.

·  Kisméretű ablakra ne tegyünk nagymintás függönyt, illetve nagyméretű ablakra nem illik az aprómintás anyag.

·  Ne használjunk kis térben nagymintás függönyt, mivel az tovább csökkenti a szűkösség érzetét.

·  Függönyeink újra ragyogó fehérek lesznek, ha beáztatjuk őket 10 liter vízből és fél kg szódából készült oldatba.

·  A mosás befejezése után a függönyt mindig bő vízben öblítsük, hogy a mosószer teljesen eltávozzon. Az öblítő vizet óvatosan nyomkodjuk ki az anyagból, majd a kádon keresztbe tett seprűnyélre függesztve lecsurgatjuk. Színes függöny esetében az utolsó előtti öblítővízbe öntsünk ecetet.

·  A mosást 25-30 C fok közötti vízben végezzük. A szennyeződést nyomkodva, rázással, ill. két tenyér közötti dörzsöléssel távolítsuk el. A függönyt kefélni, erősen dörzsölni, csavarni és facsarni nem szabad!

·     A gépben mosott függönyt legföljebb 30 perces programon, 30 C hőfokon futtassuk. Lehetőség szerint helyezzük a textíliát speciális mosózsákba, hogy az anyag ne sérüljön meg. Rövid ideig centrifugáljuk, hogy ne csöpögjön belőle a víz. Felfüggesztve gyorsan megszárad, ráadásul nem gyűrődik össze. 

·  Azt a függönyt, amire szemünk rácsillant vásárlás előtt, vizsgáljuk meg alaposabban természetes fénynél is. Előfordulhat, hogy így már nem is tűnik olyan szépnek, mint amilyennek az első pillanatban látszott.

·  A csak kockás anyag üde és rusztikus hangulatot nyújt.

·  Ha egy kelme függőleges csíkozású, magasabbnak fog tűnni az ablak, vízszintes tagozással viszont jól ellensúlyozhatjuk a nyomasztóan magas teret.

·  Nagyon szép, ha a függöny valamihez igazodik a szobában. Egy rövid függöny például az ablakpárkányhoz, a közepes méretű egy szépen megmunkált tárgyhoz.

·  A nappali szoba fontos kelléke a függöny. A legegyszerűbb berendezésű szobát is feldobja a jól kiválasztott függöny.

·  Ha az ablak túl közel van a mennyezethez, érdemes a plafonra rögzíteni a függönysínt.

·  A pontos méretvételen ne spóroljunk, mert varrásnál kellemetlen meglepetés érhet. Egy túl rövidre sikerült függöny csúnya "kinőtt" hatást kelthet.

·  Fontos szabály, hogy szemügyre vegyük az ablakot és a szoba építészeti adottságait, ahová a függöny kerül. Régi típusú, nagy belmagasságú, vagy éppen alacsony, netalán lakótelepi lakás? Merre nyílik az ablak, található-e fűtőtest alatta? Ez utóbbi esetben szükséges, hogy a felszálló meleg szabadon áramolhasson, ezért ezt a részt ne takarja függöny! Itt jó megoldás és célszerű az ablakpárkányt meghaladó, mennyezeti karnissal a fűtőtest síkja elé, annak magasságáig vezetett függönyt, vagy textilrolót használni.

·  Egy nagymintás anyag, egy erőteljes színű "szoknyadísszel" optikailag szélesíteni látszik az ablakot.

·


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 296
Tegnapi: 28
Heti: 351
Havi: 981
Össz.: 154 170
Oldal: Jó tudni
Függöny-Méteráru üzlet - © 2008 - 2018 - mertex.hupont.hu